Schildervakantie op Pilion, Griekenland

In deze cursus leer je dat je eigenlijk alles kunt gebruiken om iets te maken of je laten inspireren door de dingen om je heen. Daarbij staat plezier, experimenteren en ‘spelen’ centraal. Soms is het moeilijk om te beginnen..met dat witte vlak van het papier of het doek voor je. En dat is iets wat ik door de jaren heen heb geleerd: gewoon beginnen..
Wat vaak helpt is eerst een ondergrond maken, of materialen verzamelen die je wilt gebruiken of je laten inspireren door het materiaal, een foto of een detail. Materialen die je er vind zijn b.v bladeren, takjes, verweerde stukjes hout, mooie stenen en schelpen, zand, en maar ook dopjes stukjes ijzer en plastic die je kunt gebruiken, dit in combinatie met verf e.a materialen.
We gaan tekenen en schilderen, met verschillende materialen zoals acryl, aquarelverf, houtskool, pastel en oliekrijt, ecoline en inkt.
We gebruiken technieken zoals collage, afdrukken en werken met materie. Hoe maak je een interessante compositie met kleur, lijn en vorm?

De omgeving van Pilion en het klimaat zijn zeer geschikt om buiten te schilderen, en in mei staat er veel in bloei. Ook zijn er overal prachtige vergezichten op zee en rustieke dorpjes.
Ook het buiten tekenen en schilderen levert vaak heel verrassende werken op, en is heerlijk om te doen.
s’Morgens gaan we schilderen en s’middags is er tijd voor ontspanning, een wandeling of een lekkere duik in de zee.
Ook zijn er 2 excursies gepland naar een prachtig eiland en een 1000 jaar oude plataan.
En natuurlijk gaan we ook genieten van het heerlijke griekse eten….
Zie facebookpagina voor alle praktische info.(schildervakantie op pilion griekenland)