Verlengde schooldag

Kunstatelier
Wat is een kunstenaar en wat doet hij of zij?
Dat gaan we ontdekken in het kunstatelier, en ook wat kunstenaars allemaal gebruiken aan materialen.
We gaan tekenen en schilderen, misschien wel op een echt doek, we maken een ketting van eigengemaakte kralen of een beest van klei, je lievelingseten van brooddeeg, en bedrukken we ons eigen t-shirt of tasje.

Meer afbeeldingen >

 

Afrikaans kunstatelier
Is Afrika een continent of een land, wat voor mensen wonen daar, waar ligt het en wat voor mooie dingen maken ze daar?
In het Afrikaans kunstatelier gaan we maskers maken van karton, veren, schelpjes, knopen en nog veel meer. We gaan afdrukken met verschillende Afrikaanse motieven, op papier maar misschien ook wel op een t-shirt of tasje, maken van afvalmateriaal een portemonnee of speelgoed, en van klei Afrikaanse dieren.

Meer afbeeldingen >

 

Maak je eigen boek
In deze cursus gaan we ons eigen boek maken.
We beginnen natuurlijk met het verzinnen en tekenen van de figuren in ons boek. Over wie gaat het en welke avonturen gaan ze allemaal beleven. Elke les gaan we tekenen, schilderen of maken een collage of gaan afdrukken. Tot slot maken we een voor en achterkant en wordt het boek ingebonden.

Meer afbeeldingen >

 

Recycling
Wat is dat eigenlijk en wat kun je allemaal van afval maken?
In veel landen, o.a in Afrika maken mensen de prachtigste dingen van afval, bv speelgoed en autootjes van oude blikjes, armbanden van oude teenslippers en een tas van oude plastic tasjes.
We gaan o.a een schilderij maken, een ketting, en portemonnee, een hoed, speelgoed en een instrument. We gebruiken ‘oud’ karton en plastic, zoals doosjes en wc rolletjes, doppen, eierdozen en nog veel meer.

Meer afbeeldingen >

 

Afdrukken op textiel
In deze cursus gaan we op heel veel verschillende manieren afdrukken met textielverf op stof, t-shirts, een sjaal of een tasje. We maken zelf een patroon voor een stof en gaan ook dat ook drukken. We gaan de stof ‘afbinden’ en dan in een verfbad doen, dat heet tye dye. Misschien maken we wel samen een wandkleed, en nog veel meer…

Meer afbeeldingen >