Schoolprojecten

Ik vind het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en kunsteducatie. Kunsteducatie opent nieuwe deuren voor kinderen, en biedt kinderen de mogelijkheid zich op verschillende manieren te uiten en hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Mogelijkheden
Cursussen, projecten, workshops…
Bestaand of op maat gemaakt…
Een uur, een hele dag of een hele week…

In overleg is er van alles mogelijk. Een school of BSO kan bij mij met een wens of thema komen op basis waarvan ik een nieuw project ontwerp, of voor een door mij ontwikkelde workshop of serie lessen kiezen. Zo kunnen lessen worden opgebouwd rond een thema, het werk van een kunstenaar of rond een bepaalde techniek.

Werkwijze
Kinderen mogen in de lessen vrij experimenteren. Ik laat ze samen werken, spelenderwijs kennismaken met verschillende materialen en technieken, en met beeldaspecten zoals bijvoorbeeld compositie, kleur en diepte.
Daarnaast ga ik gesprekken aan met de kinderen en laat ze verschillende voorbeelden van kunst zien om hun fantasie op gang te brengen. Hierbij zijn zowel het proces als het uiteindelijke resultaat belangrijk. 

Ervaring
Ik heb ruime ervaring in het opzetten en begeleiden van lesprogramma’s en projecten voor groepen kinderen en jongeren uit verschillende culturen. De lijst hieronder van de projecten die ik eerder heb opgezet, geeft een impressie van de mogelijkheden. Deze lesprogramma’s zijn voor groep 1 t/m 8.

Projecten in het buitenland
Vanaf 2005 heb ik een aantal kunstprojecten in Senegal, Belgie, Vietnam Suriname en Mali gedaan.
In Dakar organiseerde ik samen met 5 andere kunstenaars een muurschilderproject, waarbij ik de kunstenaars begeleidde. In Antwerpen deed ik een uitwisselingsproject tussen drie basisscholen daar en drie in Senegal, de kinderen maakten een muurkrant met onderwerpen uit het dagelijkse leven, dit werd ook gefilmd.
In Vietnam gaf ik samen met een collega (voor Medisch Comité Nederland Vietnam) een kunstproject met dove kinderen en hun leraren.
In Suriname en Mali heb ik samen met de kinderen van een aantal scholen muurschilderingen gemaakt.

Prijzen
Prijzen zijn afhankelijk van het soort project en het aantal uren. Voor een offerte en andere informatie kunt U contact opnemen met Ellen Verheijen.