over ellen verheijen

CV >

Ik ben afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen, richting interieur dessins. Van dessin ontwerpen ben ik langzamerhand overgestapt op schilderen omdat ik me hierin vrijer kon bewegen.
Ik maakte muurschilderingen en schilderijen, het eerste in opdracht en het andere autonoom. Mijn fascinatie voor structuren en patronen kon ik hierin kwijt.

De natuur is heel erg belangrijk in mijn leven en mijn werk en daarom wil ik die verbeelden…
De verscheidenheid, de veerkracht, kleuren, vormen en structuren fascineren me enorm. Vaak werk met verschillende lagen over elkaar heen waardoor er diepte ontstaat, waarbij ik gebruik maak van verschillende materialen, collage en sjablonen.
Ook schilders zoals Klee, Tápies en Miro zijn van invloed geweest op mijn werk.

Ik maakte een serie, genaamd groei en vergankelijkheid, waarin ik afgebladderde muren en affiches combineerde met planten en grassen door middel van monoprint. Daarna ging ik grassen en (veld)bloemen direct afdrukken met acrylinkt op papier en doek, die ik dan weer bewerk.

Naast mijn werk als kunstenaar geef ik sinds 2004 kunstles op basisscholen in Amsterdam via verschillende organisaties. Ook organiseerde ik zelf een aantal projecten en maakte ik muurschilderingen met kinderen in Senegal, België, Mali en Suriname. In Senegal werkte ik vier maanden samen met een plaatselijke kunstenaar en maakten we een expositie van ons werk. In Vietnam deed ik samen met een collega een project voor Medisch Committee Nederland Vietnam met dove kinderen en hun leraren. Sinds 3 jaar begeleid ik bij Stichting Marline Fritzius mensen met afasie op het beeldende vlak.