Nieuws

Eindpresentatie Academie Vogue ontwerpen voor gordijnen, behang, bekledingsstof en kussens

Vorige week heb ik de jaar cursus dessin op de computer afgesloten. We kregen de opdracht om een serie dessins te maken met als inspiratiebron Majolica keramiek. Een serie in ‘blauwen’ en een serie in andere kleuren voor gordijnen, behang, bekledingsstof en kussens. We begonnen met het maken van een moodbord en eindigden door de dessins te plaatsen in een z.g mock-up, in een interieur dus. We hebben een presentatie gegeven op de computer en uitgeprint, waarbij je ook het ontwerp proces moest laten zien. 

 

 

 

Werkwijze schilderij “Weerspiegeling”

Ik begin altijd met een idee, foto of een andere inspiratiebron. In dit geval heb ik een foto gemaakt van de weerspiegeling in de Realengracht, waar ik woon.

Deze heb ik overgetekend en vertaald in vormen en daarna uitgesneden als sjabloon. De ondergrond is monoprint op textiel, wat ik met boekbinderslijm plak op het doek. Daarna heb ik een laag met bijzonder papier aangebracht. Vervolgens breng ik de verflaag aan d.m.v sjablonen. Het schilderij wordt dus in verschillende lagen opgebouwd, hierdoor ontstaat diepte en soms reliëf.